AKV sunduğu eğitim olanaklarıyla yeni öğrencilerini bekliyor

356 views

2019-2020 eğitim öğretim yılının sonlarına gelinirken lise tercihi yapacak öğrencilerin karar verme aşaması da yaklaşıyor. Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap meslek lisesi tercih edecek öğrenciler için açıklamalarda bulundu.

Özellikle koronavirüsle mücadele sürecinde meslek liselerinin bir ülke için ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Genç nüfusunu üretime dahil eden ülkemiz tüm dünyaya yaptığı yardımlarla örnek oldu. AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap da mesleki eğitimin önemiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme gösteriyor. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye’de kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmakta. Kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak da meslek liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Eğitim ve sonrasında istihdam edilme ilişkisi incelendiğinde şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyoruz. Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısı oldukça fazla. Bu sayı 2019 yılında 974 bine yükseldi. Buna karşın meslek liselerinde eğitim alan ve yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolay olabiliyor.

Mesleki eğitim almak isteyen öğrencilerimize okulumuzda ki alanlarımızla hizmet veriyoruz. Okulumuzda Çocuk Gelişimi, Bilişim, Moda Tasarım,El Sanatları Teknolojileri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Gazetecilik, Grafik ve Fotoğraf alanları mevcut. 9. sınıfta okulumuza gelen öğrencilerimiz için bu prestijli alanlarla geniş bir tercih  olanağı sunuyoruz. Okulumuzu yakından tanımak isteyen tüm öğrenci ve velilerimizi okulumuza davet ediyoruz.”

Gürlagap, okulun sahip olduğu olanaklar ve staj süreciyle de ilgili bilgiler verdi.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Eğitim Olanakları

Etkili dil eğitimi sunan kurumumuzda,Erasmus+ ve Etwinning projeleri aracılığıyla öğrencilerimize mezun olurken uluslararası geçerliliği olan dil sertifikaları verilir.

Donanımlı atölye ve laboratuvar uygulamaları ile öğrencilerin iş yaşamında bir adım önde olması amaçlanır.

Üniversitede akademik eğitimlerini devam ettirmek isteyen öğrencilerimize ücretsiz üniversite hazırlık kurs imkânları sunulmaktadır.

Okulumuz iş birliği yaptığı firmalar aracılığıyla öğrencilerimize staj yerleri konusunda yardımcı olarak sektör- eleman karşılaşması sağlanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz mezun olmadan iş yaşamı hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

Mesleki eğitimin kalitesini arttırmak adına yürütülen projelerde en ön sırada yer alan okulumuz, bu projeler kapsamında sağladığı bağlantılar sayesinde öğrencilerimize iş imkânı sağlamaktadır.

Okulumuzdaki tüm öğrencilerimizin yerel, bölgesel ve ulusal tüm yarışma ve etkinliklere katılması teşvik edilmekte dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir.

Okulumuzda rehberlik ve yönlendirme çalışmaları bilimsel çalışmalar eşliğinde uygulanmaktadır.

Meslek Lisesi Öğrencilerinin Staj ve Ücret İmkânları

1. Son sınıf öğrencileri İşletmelerde Beceri Eğitimi kapsamında bir yıllık bir staj eğitimi görmektedir. Staj süresince asgari ücretin %30’undan az olmamak üzere ücret alırlar. Yeni çıkan kanuna göre, staj gördükleri kurumdan ücretin ( şu an için yaklaşık 660TL) kurumun çalışan sayısına göre üçte ikisini veya üçte birini devlet karşılamaktadır.

2. İşletmenin sağladığı diğer sosyal imkânlardan faydalanırlar.

3. Hastalık, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta edilirler. Son çıkan kanunlara göre devlet tarafından 10. sınıfta okuyan öğrencilere de sigorta yapılmaya başlandı.

4. Eğitimleri, süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumunca karşılanır.

5. Okul atölyelerinde bulunmayan eğitim aracı, makine ve teçhizatı işletmelerde görüp kullanma imkânına sahip olurlar.

6. Mesleki bilgi ve becerilerini iş yerlerinde gerçek iş şartlarında geliştiren öğrencilerin kendilerine olan güveni artar.

7. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni iş alanlarına uygun programlarla, daha çok uygulama yaparak eğitilirler.

8. İşletmelerde branşlarına uygun yerlerde staj yaptıklarında ileride işe girerken bu işletmeleri deneyim veya referans olarak gösterebilirler. Buda öğrenci için bir avantajdır.

9. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de iş yeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar.