AKV’nin Genç Şefleri Bunu Hep Yapıyor

403 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, geçtiğimiz yıl altın ve gümüş madalyalar kazandıkları Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinden bu yıl da en iyi lise kategorisinde birinci olarak şampiyonluk kupasını yine kimseye kaptırmadı. Toplamda 3 altın, 9 bronz madalya kazanan öğrenciler ilçemizin gururu olmayı sürdürdüler.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali, 21-25 Aralık tarihleri arasında Avrasya Fuar Merkezinde gerçekleşti. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde, 70’in üzerinde kategoride yarışan Türk ve dünya şefleri, madalya alabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil, alan öğretmenleri Yasemin Demirkol ve Şirin Gençkan’ın yarışmaya hazırladığı öğrenciler 4 takım halinde, iki farklı kategoride yarışmalara katıldı.

12. sınıf öğrencileri Simge Sönmez, Sevda Kam ve Sude Kafa’da oluşan takım en iyi lise kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalya ve birincilik kupası almaya hak kazandı.

12. sınıf öğrencileri Sueda Denden, Fatmanur Akçayır ve Selma Çelik; 10 sınıf öğrencileri Dilan Karakaş, Fatma Bayram, Ebrar Vekil; Erva Güldal, Melek Taşkesen ve Yağmur Karadeniz’den oluşan takımlar ise katıldıkları kategorilerde bronz madalya elde ettiler.

Ödüllerini ve madalyalarını Yarışma Koordinatörü Abdi Gündüz ve TAŞFED Başkanı Bayram Özrek’in elinden alan öğrenciler elde ettikleri başarının haklı gururunu yaşadılar.