AKV 61. Dönem Mezunlarını Vermenin Gururunu Yaşadı

387 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 61. dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde aileler ve öğrenci yakınları mezun olan öğrencilerin heyecanına eşlik etti.

2021-2022 eğitim öğretim yılının sonunda 61. dönem mezunlarının mezuniyet belgelerinin verildiği törenin sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Özlem Göktaş Özdemir ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap, yaptığı açılış konuşmasında 90 öğrenciyi mezun etmenin hem gururunu hem de hüznünü yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Değerli velilerimiz sizler büyük fedakarlık ve özveri ile yetiştirdiğiniz çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de onları sizlere, ülkemize tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek için ekibimizle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterdik. Onları kendi öz değerleriyle barışık ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bireyler olarak yine sizlere teslim ediyoruz. Sevgili öğrencilerim, sizler uzun bir eğitim-öğretim maratonunu araya pandemi girmesine rağmen başarı ile bitirdiniz. Zorlu geçen eğitim dönemi sonunda kiminiz bir meslek sahibi olacak, iş hayatına atılacak, kiminiz üniversiteye gidecek. Bizlerin amacı; sizlerin hayata hazırlamaktır. Bunu büyük ölçüde sağladığımıza inanıyoruz. Sizlerden beklediğimiz; sadece okulda aldığınız eğitimle yetinmeyerek kendinizi geliştirerek toplumda saygın bir yerlere gelmenizdir. Sizler bu günden itibaren dışarıda okulumuzun vitrini olacaksınız. Ümit ediyorum okulunuzu en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Yaşam felsefenizden; onuru, doğruluğu, dürüstlüğü, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi eksik etmeyin. İçinizdeki sevgiyi saklamayın. Sevginizi ve bilginizi karşılık beklemeden, ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı gözetmeden tüm insanlık yararına kullanın. Biz sizleri hiç unutmayacağız. Sizler de bizleri, okulunuzu unutmayın. Kapımız ve gönlümüz size her zaman açıktır.”

Dereceye Giren Öğrencilere Plaket Verildi

Okul Müdürünü Gürlagap’ın konuşmasının ardından tören, okul birincilerine plaket verilmesiyle devam etti. Anadolu Teknik Programı okul birincisi Büşra Elmas ve Anadolu Meslek Programı okul birincisi Halime Güç’e plaketleri Okul Müdürü Gürlagap tarafından verildi. Okul birincisi öğrenciler, mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çaktıktan sonra yaptıkları konuşmalarda AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden birincilikle mezun olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Birincilerin konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler okul flamasını ve Türk bayrağını bir alt sınıfa teslim etti. Bayrak ve flama teslim seromonisinin ardından okul öğrencilerinden Nazar Altan “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okudu. Ardından Sueda Denden, mezun olan öğrencilere “Gençliğin Ata’ya Cevabını” okuttu. Okulun 8 alanından mezun olan 90 öğrenci sınıflar hâlinde sahneye davet edilerek sınıf öğretmenleri ve alan şefleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Kepler Havaya Fırlatıldı

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı. Törenin sonunda tüm öğrenciler toplu olarak sahneye çıktı ve “10. Yıl Marşı” eşliğinde keplerini havaya fırlatarak 4 yıl boyunca emek harcadıkları ve zaman geçirdikleri okullarına veda etti.