AKV’nin öğrencileri de “İyi ki Varsın Eren ” dedi

221 views

Trabzon’un Maçka ilçesinde Mehmetçik’in teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hikâyesinin anlatıldığı “Kesişme: İyi ki varsın Eren” filmi 1 Ocak’ta vizyona girdi. Gölcük İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü  de  öğretmen ve öğrenciler arasından belirlenen kimselerin filmi izlemesini sağladı.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Muharrem Demircan rehberliğinde filmi izlemeye giden öğretmen ve öğrenciler şehitlerimizin hikâyeleri karşısında göz yaşlarını tutamadılar. Filmin sonunda duygularını aktaran Müdür Yardımcısı Muharrem Demircan şunları söyledi: ” Kahraman şehitlerimiz  Eren Bülbül ve Ferhat Astsubayımızın anısını yaşatan bu filmde emeğe geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Haberlerde sadece birer isim ya da rakam olarak algılanan şehitlerimizin insan hikâyelerini gördükçe fedakârlıklarının ne kadar kutsal olduğunu daha iyi anlıyoruz. Öğrencilerimizin de bu destansı hikâyeleri öğrenerek mensubu oldukları milletle kıvanç duymalarını, yeri ve zamanı geldiğinde aynı fedakarlığı göstermek adına gözünü bile kırpmayacak bir nesil olmalarını umut ediyoruz.”

Senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu’nun kaleme aldığı filmde, iki şehidin hayat hikayesi, ülkemizde yaşanan terör gerçeği, Anadolu, Karadeniz’deki çetin yaşam şartlarıyla amansızca mücadele eden çalışkan, fedakâr, sevgi yüklü insanların yaşamlarından kesitlerle beyaz perdeye yansıtılıyor.

Şehitlerin anısına çekilen “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi, gerçek yaşam öykülerinden uyarlanan, izleyicinin içine işleyen senaryosu, duygu yüklü sahneleri, muhteşem oyuncu kadrosu ve Anadolu’nun büyüleyici güzelliklerini sergileyen görüntüleriyle Türk sinema tarihinde önemli bir eser olarak yerini aldı.