AKV’de Deprem Tatbikatı Yapıldı

285 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte gerçeği aratmayan bir  deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Sivil Savunma Kulübü Öğretmeni Nebiye Yüksel’in koordine ettiği tatbikata katılan öğretmen ve öğrenciler, deprem anında okulunun belirlenen süreler içerisinde nasıl tahliye edileceğini tatbik etmiş oldular.

Ülkemizde her yıl “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleriyle deprem konusundaki duyarlılık ve farkındalık artırılmaya çalışılıyor. Depreme hazırlığa odaklanan özel hafta, bu sene “2022 Afet Tatbikat Yılı” ile birleşti. Bu kapsamda Türkiye’deki tüm okullarda, 4 Mart Cuma günü saat 11.30’da “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Olası bir deprem anında neler yapılması gerektiği ve yaralanmalar hakkında öğrencilere bilgiler verildi. AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde deprem tatbikatı öğrenciler dersteyken siren sesi ile birlikte başladı ve öğrenciler okul binalarını hızla boşalttı. Tüm okulun tahliye edilmesi 65 saniye sürdü. Ayrıca hazırlanan senaryo gereği üç yaralı öğrenci de görevli ekipler tarafından binadan çıkarıldı.

Okul Müdür Yardımcısı Muharrem Demircan tatbikat sonrasında öğrencilere yaptığı konuşmada kendisinin de 1999 Gölcük depreminin dehşetini yaşadığını hatırlatarak “Belirlenen süreler içinde binanın tahliye edilmesi çok önemli. Umarım hiçbirimiz bu tatbikatın gerçeğini yaşamak durumunda kalmayız. Bununla birlikte olası bir afete karşın hazırlıklı olmalıyız ve bu konuya çevremizdeki herkesin duyarlı olması için çaba harcamalıyız.” dedi.