Bilişim Teknolojileri Alanında İşsiz Kalmak Mümkün mü?

252 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı öğrencileri kariyer günü etkinliğinde sektörün uzman isimleriyle bir araya geldi.

Bilişim Teknolojileri Alan Şerfi Meryem Kabil rehberliğinde hazırlanan kariyer günü söyleşisinde Bimser Çözüm A.Ş bünyesinde çalışan Yazılım Geliştirme Birim Yöneticisi Özgür Tıpırdamaz ve İş Analizi Ekip Lideri Özden Gökakın ile bir araya gelindi.

Yazılım ve bilişim sektöründe kariyer planlaması, özel sektördeki gelişmeler ve hedef belirleme konularının ele alındığı söyleşiye 9, 10 ve 11.sınıf Bilişim Teknolojileri alanı öğrencileri katıldı.

Özgür Tıpırdamaz, öğrenciler için hazırladığı sunumun başında şu an için bilişim sektöründe çalışan kimselerin uzmanlık alanlarına göre 80’in farklı pozisyona sahip olduklarını dile getirdi. Her geçen gün yeni pozisyonların ortaya çıktığına belirten Tıpırdamaz konuşmasının devamında şunları söyledi:” Bilişim alanındaki gelişmeler yazılım anlamında belli konularda uzmanlaşmayı zorunlu kılıyor. Artık her bilgisayar ya da yazılım mühendisi her şeyi bilmeye çalışmıyor. zaten bu da mümkün değil. Ancak ne yapmayı istediğinize karar verip o alanda uzmanlaşmaya çalışırsanız. Mutlaka kendinize uygun bir mesleki pozisyon bulabiliyorsunuz. Hatta bu alanlarda çalışacak o kadar çok iş gücüne ihtiyaç var ki farklı okullardan mezun olan insanlar da yazılım sektörüne geçiş yapabiliyorlar. Önemli olan araştırmak, kendini geliştirmek ve yabancı dile sahip olabilmek. Bunları yaptıktan sonra bilişim alanında diyebilirim ki işsiz kalmak mümkün değil.”

Özgür Tıpırdamaz sonrasında öğrencilere hitap eden Özden Gökakın kendisinin de bu alana farklı bir disipline ait eğitim aldıktan sonra geçtiğini söyledi. Aslında Endüstri Mühendisliği okuduğunu söyleyen Gökakın ” Bilişim dünyası uçsuz bucaksız bir deniz gibi ama ne yapmayı istediğinizi biliyorsanız en zorlu süreci aşmış oluyorsunuz. O sebeple bir yol haritanız olsun ve araştırmaktan ve denemekten vazgeçmeyin.” dedi.