Gezip Görüp Kentimizi Tanıyoruz

155 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde gerçekleştiremediği gezi- gözlem çalışmalarına hızla geri döndü. Müzeler Haftası münasebetiyle Gezi Kulübü bir organizasyon gerçekleştirerek Kocaeli’nin tarihî ve turistik yerlerini öğrencilerin görmesini sağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 10 yıldır “Gez Gör Kocaeli Projesi” kapsamında kentin güzelliklerini hem Kocaeli’de yaşayanlara hem de dışarıdan gelen konuklara tanıtmaya çalışıyor. Bu proje kapsamında başvuruda bulunan okulların öğrencilerine ulaşım imkânı sağlanıyor.  AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Ayşen Şimşek ve Fatma Şirinoğlu da “Gez Gör Kocaeli Projesi”ne başvurarak 18-22 Mayıs Müzeler Haftası  münasebetiyle öğrencileri için bir Kocaeli turu planladı.

Okulun 10 C ve Teknik 11 A sınıfı öğrencilerinin katıldığı gezide, Körfez ilçesinde bulunan ve Çivisiz Köşk olarak da bilinen “Kaiser II. Wilhelm Köşkü”, Gebze’de bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman devrinin en önemli eserlerinden biri olan “Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve son olarak da Türk müzeciliğinin öncüsü kabul edilen Ressam Osman Hamdi Bey’in evi ziyaret edildi.