AKV’den Duygu Dolu Öğretmenler Günü Programı

171 views

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında  Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ilçe programı Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda  gerçekleştirildi.

Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı program şehit öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Bir okul, içindeki öğretmenler kadar iyidir.”                                                    Programın açılış konuşmalarında konuklara seslenen Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, şunları söyledi: “Toplumların ayakta kalmaları, geleceklerini sağlam temellere oturtmalarının yegane koşulu, milli ve manevi değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Geleceğin inşası anlamına gelen bu çaba, bilginin önderliğinde olmalıdır. Bilgiye ulaşan toplumlar yöneten, bilgiye ulaşamayanlar ise yönetilen durumuna gelmişlerdir. Ancak bilgiye ulaşan ve yöneten toplumlar, insanlığın ortak değerlerini çürüttüler, kirlettiler ve dejenere ettiler. Dünyanın birçok yerinde insanların aç olduğu, derisinin renginden, düşüncelerinden ve davranışlarından dolayı hırpalandığı, adam kayırmanın, rüşvetin kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. İşte bundan kurtulmanın çaresi de eğitim ve öğretimden geçmektedir. Son yıllarda yapılan başarılı çalışmalar sayesinde ikili sınıflar ve kalabalık sınıflar, neredeyse ortadan kalkmaktadır. Müfredatın iyileştirilmesi yapılmış fakat verimsizlik sorunu ve nitelik sorunu da büyük oranda giderilmekle beraber sorunun bir parçası olmaktadır. Eğitim sistemimizde öğretmen, öğrenci ve müfredat olmak üzere üç ana nokta var. Bu üç ayağın uyumu başarı için şarttır. Eğitim çalışmalarının başarıya ulaşması, öğretmenlerin niteliğine bağlıdır. Eğitim sisteminin başarısı, öğretmenlere bağlıdır.  Öğretmenlik, hiçbir zaman önemi kaybolmayacak bir meslektir. Üniversite sınavına giren öğrenciler neden hala tıp veya mühendislik istiyor? Bunu yine başaracak olan yine öğretmenlerdir. Öğretmenler toplumu bilinçlendirecek, toplum da sizi takip edecektir. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için mutlaka eğitim öğretimi arttırmamız gerekiyor. Öğretmen, öğretendir. Sadece öğretmekle kalmayacak, ilham kaynağı olacaktır. Tekrar Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

“Biz öğretmenlerimize değer veren bir milletiz.”                                                Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Gününün yılda sadece bir gün öğretmenlerimizin anıldığı, öğretmenlerimizle ilgili değerlerin dile getirildiği bir gün olmadığını hatırlatarak “Öğretmenlerimiz her zaman yaptıkları işin önemine binaen hem ülkemizin hem de devletimizin gündemindeler. Genetik olarak taşıdığımız bir DNA var. Eğitimle aslında bizden önce yaşamış olan tüm nesillerin yaptıkları, öğrendikleri bilgiler, eğitim yoluyla, öğretmenlerimiz marifetiyle yeni nesillere aktarılıyor. Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz, elektriği yeniden icat etmiyoruz. Bu yapılanları eğitim marifetiyle yeni nesillere aktarıyoruz. Özellikle eğitim noktasında baktığımız zaman yapılan önemli çalışmaların ilçemizde ve ülkemizde devam ettiğini görüyoruz. Bu yönüyle yapılan çalışmalar, günümüz itibariyle, ilçemiz açısından da bakıldığı zaman oldukça önemlidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yetişecek olan yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağını vurguluyor. Aynı şekilde, bir ulusun oluşmasının öğretmenler eliyle olacağını ifade ediyor. Milli ve manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması, öğretmenlerimizin sayesinde oluyor” dedi.

 “Özveri ve azimle çalışan fedakar öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrencilerimiz, inşallah geleceğe de imza atacaktır”                                                                        İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, öğretmenlerin güçlü yarınlara, dünyada söz sahibi olan bir ülke olarak girmemizi sağlayacak olan nesillerin yetişmesine katkı sağlayacağını belirterek “Özveri ve azimle çalışan fedakar öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrencilerimiz, inşallah geleceğe de imza atacaktır. Bu büyük sorumluluğun bilincinde olan değerli öğretmenlerimizi, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için gösterdiğiniz üstün gayretten dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Burada özellikle bugün millet mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan bir kez daha mutluluk duyuyorum. Öğretmen, sadece öğretmekle yetinmeyen, bununla birlikte eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran, işleyen ve ruhlarına da mimarlık yapan bir zanaatkardır. Onun için dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz, fedakârane bir şekilde sahadalar. Nasıl ki kurtuluş mücadelesi ve sonrasındaki süreçte fedakarlık yaptılarsa yakın zamanda pandemi sürecinde gördük ki öğretmenlerimiz, derslerinden arta kalan zamanlarda yine sahada, diğer arkadaşlarıyla, diğer kurum paydaşlarıyla beraber üzerine düşen o fedakarlığı fazlasıyla yerine getirmiştir. ” dedi.

Programın devamında, mesleğe yeni başlayan öğretmenler ve emekli öğretmenler adına birer konuşma daha yapıldıktan sonra Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo  sahnelendi. Öğretmen temalı şiirler ve şarkıların okunduğu oratoryonun ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile öğretmenler arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verilmesiyle program son buldu.